Roberto Martínez palaa taktiikkatauluun, kun Belgia on paennut suuresti

Rauhallisesti ja kohteliaasti Martínez huomautti, että nyt ei ole ”päivä puhua järjestelmistä”. Ehkä se oli olosuhteissa riittävän oikeudenmukainen. Oli lähellä keskiyötä Rostov-na-Donissa, ja Belgiasta oli juuri tullut ensimmäinen joukkue 48 vuodessa – siitä lähtien kun Länsi-Saksa voitti Englannin vuonna 1970 – voittaakseen maailmancupin potkut ottelun kahden maalin jälkeen. Siinä oli jotain juhlittavaa, vaikka Japani olisikin ottanut Belgian helvettiin ja takaisin. Kuuden maailmancup-tavoitteen saavuttaminen kilpailijalle Belgian vastaan ​​Japania vastaan ​​Lue lisää

Positiivisuutta säteilevän Martínezin kannalta kriittinen analyysi voisi odottaa eikä sitä ehdottomasti käynyt toimittajien täydessä auditoriossa.Toimittajien muistilehdet olisi sen sijaan täynnä pitkä luettelo sanoista – halu, keskittyminen, persoonallisuus, yhteenkuuluvuus ja asenne “älä sano koskaan sano”, kun espanjalainen kiitti pelaajiaan heidän vahvuudestaan osoitti toipuneensa 2-0: sta, kun 21 minuuttia oli jäljellä.

Lähimpänä Martínez sai minkään kritiikin Japanin esitykselle, kun hän pohti 45 minuutin alta avautuvassa puheessaan pelaajien ” pelko siitä, että pystymme täyttämään merkinnän olla suosikki seuraavalle kierrokselle pääsemiseksi ”. Lyhyesti sanottuna ongelmat olivat pikemminkin henkisiä kuin taktisia.Ainakin niin Martínez halusi sen näkyvän.

Yksityisesti, ellei julkisesti, taktisen taulun tulee tulla pian esiin Belgian Moskovan harjoittelupaikassa, koska on vaikea nähdä kuinka Martínez pystyy perusti joukkueensa samalla tavalla, kun he kohtaavat Brasilian Kazanissa perjantaina. Oli huolestuttavaa nähdä esimerkiksi kuinka paljon tilaa auki kyljillä, etenkin Belgian vasemmalla puolella, missä siipi-selkä Yannick Carrasco kamppaili ja keskustapuolustaja Jan Vertonghen asettui kentälle sillä puolella. , päätyi huonosti altistuneeksi Japanin avausmaalille.Belgia menetti myös keskikeskuksen hallinnan, jossa Kevin De Bruynen vaikutus peliin oli rajoitettu ankarasti siihen samaan loistavaan 60 jaardin viivaan loukkaantumisen aikaan, joka johti Chadlin muuntamiseen.Nacer Chadli. jotain, jota kaikki belgialaiset eivät näytä haluavan tehdä – hän teki muutokset, jotka käänsivät pelin. Jotkut ovat pohtineet, mikä voisi olla kysymys tälle Belgian kultaiselle sukupolvelle, jos Marouane Fellaini ja Chadli ovat vastaus, mutta viimeiset 25 minuuttia Japania vastaan ​​puhalsivat tässä suhteessa keskustelun.

Silti avain päätös Martínezille on mitä tehdä nyt. Pitäisikö hänen Neymarin et al: n vieressä seuraavaksi romuttaa kolmen miehen keskuspuolustuksen, joka jättää Belgian niin haavoittuvaiseksi kyljillä? Onko Fellainin aika hänen fyysisen läsnäolonsa myötä tulla keskikenttäkenttään?Eikö Belgia olisi tehokkaampaa, jos De Bruyne annettaisiin vapauttaa käsijarru ja pelata eteenpäin? Pudistuuko Carrasco nyt penkille? Voidaanko Chadliin luottaa puolustukseen? Fellaini ja Chadli pelinvaihtajina? Tämä World Cup on ehdoton kaaos Nick Miller Lue lisää

Martínez, joka yritti ehkä lieventää itselleen kohdistuvaa painostusta yhtä paljon kuin pelaajat, sai Brasilian pelin kuulostamaan jostakin ilmaisesta osumasta Belgialle. “Kun pelaat Brasiliaa vastaan, sinun on ymmärrettävä, että he ovat kilpailun paras joukkue, mielestäni sinun on hyväksyttävä se”, hän sanoi.Hän jatkoi kysymystä siitä, kuinka moni odottaa Belgian pääsemään välierässä ja viittoen unelmiin, jotka jokainen nuori jalkapallo-hullu poika on kasvaessaan, sanoi, että hänen pelaajansa voivat “nauttia siitä ensimmäisestä minuutista” Brasiliaa vastaan .World Cup Fiver: rekisteröidy ja saat päivittäisen jalkapallosähköpostisi.

Belgia ei kuitenkaan ole Venäjällä nauttimaan ratsastamisesta. Kysyessään aiemmin turnauksessa, mitä voitaisiin pitää menestyksenä, Thibaut Courtois vastasi: ”Voitan sen, mielestäni.” Katselemalla aloituskokoonpanoa Japania vastaan ​​osoittaa, että vain kaksi pelaajaa – Carrasco ja Romelu Lukaku – ovat edelleen 20-vuotiaita. siihen mennessä, kun seuraava maailmancup esiintyy Qatarissa.Toisin sanoen se on nyt tai ei koskaan tämän pelaajien ryhmän kohdalla.