Celticin tavoitteena on hengittää elämää Skotlannin peliin voittamalla Manchester City

Kiusaus on vahva, mikä viittaa siihen, että Brendan Rodgersin tiimi saattaa olla toista maistelua 7-0: n tervetuloa takaisin Mestarien liigaan, joka heille annettiin Barcelonassa kaksi viikkoa sitten, vaikka tällä kertaa Celtic on kotona ja Vaikka prosessi on alkanut selvästi, Pep Guardiola ei ole vielä juuri muuttanut Cityä entisistä maksuistaan.

Kaupunki ei todennäköisesti etsi Skotlannissa julkilausuman voittoa. He ovat täysin tyytyväisiä pisteisiin.Heidän täytyy pelata myös Barcelonaa, ja kuten Guardiola huomautti järkevästi Borussia Mönchengladbachin voiton jälkeen, kun löydät itsesi samaan ryhmään kuin vahva tiimi, ensimmäinen velvollisuutesi on yrittää varmistaa, ettet pudota mitään muilta otteluilta löytyy pisteitä.

Celtic pudotti SPL-kampanjansa ensimmäiset pisteet viime viikolla, kun he pystyivät hallitsemaan vain vetoa Inverness Caledonian Thistlelle. Kaupunki oli tuijottamassa Bournemouthia samana viikonloppuna, vaikka edellisen viikon aikana he olivat omistaneet Manchester Unitedin ja Mönchengladbachin.Guardiolan väite, jonka mukaan Eddie Howen puolella oli paras, mitä hän oli pelannut kaikkina vuodenaikoina, oli varhainen merkki siitä, että paitsi José Mourinhon kilpailu on edelleen ajankohtainen, mutta että kaikki tuulet ja yksinkertaisuus eivät välttämättä johdu Old Traffordista.

Rodgersin on pitänyt tuntua riittävän euforiselta sanoa jotain samanlaista sen jälkeen, kun vanhan Firm-pelien pitkään odotettu uudelleen aloittaminen päättyi valtavaan 5-1 Celtic-voittoon.Kolme päivää myöhemmin tämä saavutus sijoitettiin Katalonian parhaimmistoon. “Meille annettiin joitakin kovia oppitunteja Nou Campissa”, Rodgers sanoi. “Se oli nöyrä kokemus, vaikka Barcelona pystyy tekemään niin paremmille joukkueille kuin me.” se ei ole koskaan helppoa sijoittaa tämän asteikon piiloon pois ja keskittyä seuraavaan peliin.Celtic ei ollut parhaimmillaan keskiviikon keskellä, mutta kamppaili kotona Alloa Athleticin osa-aikatyöntekijöitä vastaan, ennen kuin kaksi myöhäistä tavoitetta perustivat lopullisen kokouksen Rangersin kanssa.

Rodgers yritti tyypillisesti puhu positiivisia – “Voittaminen rakentaa luottamusta, emme voi aina pelata täydellistä jalkapalloa, mutta voimme etsiä keinoja parantaa” – vaikka on olemassa enemmän kuin ehdotus yhä pienemmistä piireistä Skotlannin jalkapallosta tällä hetkellä.

Vaikka Celticin ja Rangersin yhteinen toiminta on luultavasti parempi kuin niiden erottaminen toisistaan, kilpailukykyisen eurooppalaisen ulottuvuuden tarve on ilmeinen nyt, kun Englannin jalkapalloliiga on murskannut vanhan yrityksen toivon liittyä haun eteläpuolelle. “Celtic ja Rangers osuivat uuteen englanninkieliseen”, oli Daily Recordin viime viikon uutinen siitä, että EFL ei laajene viidelle osastolle.

Joten Euroopan on oltava tällä hetkellä, vaikka Celtic näyttävät paljon sopivammalta Eurooppa-liigalle kuin Mestarien liigan täysi teho.Vaikka se voisi olla epäonnistunut olla piirretty ryhmään, jossa on Guardiola-puoli, on oltava pelottava todellakin, että meidän täytyy pelata kaksi heistä – kunnioittaen Luis Enriquea. piirtäminen oli se, että uusi kaupunginpäällikkö saattaa kestää vähän aikaa löytää jalkansa Englannissa, tai että hänen klubinsa alituiset tulokset Euroopassa voivat vetää jopa Guardiolaa alas. Mitään tästä ei ole tapahtunut. On olemassa uusi johtaja, joka kamppailee Manchesterissa, Premier-liigassa ja Euroopassa, mutta hänen nimensä ei ole Guardiola. katso enemmän kuin niiden osien summa (ja mikä summa on oltava).Guardola on löytänyt aikaa, kun Raheem Sterlingin uudelleensopeuttaminen, Ilkay Gündoğanin esitteleminen, pisteytyspisteet Mourinhosta ja tiiminsä selviytyessä liigan huipulla, on jopa löytänyt aikaa lyödä Yaya Tourén hankala agentti.

Guardiola voi näyttää tee mitään väärin tällä hetkellä. Hänen pelaajansa houkuttelevat oikeutetusti ylilajeja, mutta jos Celtic etsii toivon hohtoa, he saattavat päätellä, että nämä ovat täsmälleen edellytykset itsetyytyväisyyteen hiipua sisään. tavoitteet viime kerralla hallita tulosta vastaan, joka voitti 4-0, mutta Celticin on yritettävä hyödyntää kotihyötyään.

Ehkä joku kamppailisi Barcelonaa vastaan ​​hyvänä päivänä.Saatamme joutua odottamaan Cityn pelejä Guardiolan vanhaa klubia vastaan ​​antamaan 7-0 tulosta joissakin yhteyksissä, mutta tällä välin Celticin motivaatio on selvä. Heidän on osoitettava, että Skotlannin jalkapallossa on vielä taistelua.