10 000 dollaria lentoja ja henkilökohtainen luotto: Miten US Open Cup romahtaa pienempiä seuroja

”Näille alemmille osastoille Open Cup on kertaluonteinen mahdollisuus todistaa itsensä”, sanoo Peter Wilt, joka käynnisti Chicagon tulipalon, NWSL: n Chicago Red Starsin ja NASL / USL: n Indy Elevenin. ”Tämä unelma suurempien seurojen voittamisesta on hyvin lyhyt. Se on yksi mahdollisuus, joka sinulla on aina, kun olet oikeutettu, ja se on yleensä mennyt kahden tai kolmen ottelun jälkeen. ”

Mutta tämä unelma voi heikentää pienempiä klubeja. Vaikka US Open Cupia verrataan usein Englannin kuuluisaan FA Cupiin, Amerikan suuret tilat tekevät siitä paljon erilaisen ehdotuksen. Ei-liigan englantilaisen klubin vierasmatkalla voi olla Unibet open muutaman tunnin valmentaja. Joukkueet US Open Cupissa saattavat kuitenkin joutua maksamaan lennoista mantereella.

Tapaa Minneapolis City SC, joka tunnetaan puhekielenä Crows.Joukkue toimii hyvin pienellä budjetilla (klubi vietti 46 000 dollaria vuonna 2017) ja perustuu täysin sponsorointiin ja jäsenyyksiin ympäri maailmaa 50 dollarin osuudella. Suurin osa sen pelaajista on college-lapsia kotiin kesällä, ja he voivat pitää amatööri-aseman offseasonissa. Vuoden 2018 turnauksen aikana he pelasivat Stegman’s Soccer Clubin klubitoiminnoilla. Pätevyydestä joukkue otettiin Kansasin Santa Fe Wanderersiin, 6000 dollarin matkalle Minneapolisiin. Kun Santa Fe menetettiin, piirtää Minneapoliksen Illinoisissa Aurora Borealis Soccer Clubia vastaan, toinen 4 000 dollarin matka linja-autojen ja hotellin kautta Chicagoon.Kun joukkue voitti tuon kierroksen, he olivat vielä pidempään matkalla.

“Se oli yllätys, kun vietimme Rochesteriin, New Yorkiin” Minneapolis Cityn puheenjohtaja Dan Hoedeman kertoi Guardianille. “Se vaati monijalkaista lentoa [ajaa 16 tuntia Minneapoliksesta Rochesterin pysähtymiseen], ja heillä oli kauhea Unibet live keskikoulun stadion, jolla oli rajoitettu saatavuus. Monet pelaajat työskentelevät 9-5 työpaikkaa arkisin, ja Rochester tarjosi pelata vain sunnuntaina iltapäivällä. Olimme siinä vaiheessa, että jos meidän Rochesterin peli oli tehnyt rangaistuksen, olisimme joutuneet lähtemään lentoon. ”

Stegman päätyi menettämään 2-1, kun hän pääsi syvälle toiseen puoli.Se oli kova tulos nielemään, ja logistiikka vaikeutti sitä vain.

”Jos emme olisi saaneet lahjoituksia 12 000 dollaria, meillä ei olisi ollut mitään”, kertoi klubin johtaja Sarah Schreier . ”Rochesterin lennot yksin olivat 10 000 dollaria 20 pelaajalle. Voisimme tuskin tehdä sen tapahtumaan, ja molemmat panimme klubin kulut henkilökohtaisiin luottokortteihimme. Olemme vielä viettäneet 3000 dollaria lahjoitusten päälle. ”Zlatan Ibrahimovicin upea MLS-debyytti alkaa näyttää poikkeukselta Lue lisää

Se on säännöllinen ahdinko amatöörijoukkueille jäsenvaltioissa. Niille, jotka haluavat päästä halkeamaan kansallisessa valokeilassa – Hoedeman viittasi Harpos FC: n ja Christos FC: n maagisiin juoksuihin – se vaatii rahoitusta tavanomaisen toimintabudjetin lisäksi.Minneapolis Cityn oli lähes lopetettava peliensa suoratoistaminen tänä vuonna leikata kustannuksia, mutta hiljattain myönnetty sponsorointi mahdollisti näiden varojen uudelleenmuodostamisen.

”Mielestäni [United Soccer presidentti] Carlos Cordeiron luottoon hän perusti se kertoo sijoittavansa osan ylijäämästä Open Cupin kasvuun ”, Wilt sanoo. ”Se on alue, jossa US Soccer -rahoituksen sijoittaminen palkintorahoihin ja myynninedistämistoimiin voi tehdä turnauksesta tärkeämmäksi useammille seuroille. Se puolestaan ​​antaisi enemmän rahaa osallistuville joukkueille lipunmyynnin ja viime kädessä TV-tarjousten suhteen. ”

Tällä hetkellä palkintorahat ovat vähäisiä US Open Cupille. 2018-mestari voittaa 300 000 dollaria.Turnauksen toinen pelaaja saa 100 000 dollaria ja joukkue, joka etenee kauimpana kustakin alemmasta divisioonasta, ansaitsee 25 000 dollaria (viime vuonna 15 000 dollarista). Vaikka se saattaa tuntua hyvältä palkinnolta amatööri-puolelle, matkakustannukset pyyhitään kokonaan pois mahdollisesta maksusta.

“Se olisi maksanut meille 10 000 dollaria pelin kolmesta pelistä, jotta voit saada Open Cupin” Hoedeman selvitti. ”Christosille tämä palkinto siirtyi luultavasti neulaan, koska heidän ei tarvinnut matkustaa kuin olimme – he isännöivät DC Unitedia. Meille oli kyse matkustamisesta. Ihmiset haluavat nähdä avoimen kupin, mutta 15 000 dollaria ei olisi edes katsonut viimeistä karsintaamme.

Ja niin, rahan on oltava peräisin jostain. Minneapolis veloittaa 8 dollaria per lippu muille kuin jäsenille, ja antaa usein lippuja ilmaiseksi paikallisille YMCA-luvuille.Verrattuna MLS: n ja USL: n nouseviin lippujen hintoihin se on paluu. US Soccer voi olla aika huolehtia pienimmistä joukkueistaan, kun se toimii tällä hetkellä yhdeksän merkin ylijäämällä.

”Kun erityistapaukset aiheuttavat taloudellista apua, se on Yhdysvaltain vastuulla. Jalkapallo keksii ratkaisun ”, Wilt hyväksyi. ”Olipa kyseistä tasoa kaikkialla, jossa on ennalta suunniteltu varojen lisäys tai jos se on vaihteleva rahasto, jonka komitea äänestää epätavallisissa olosuhteissa, nämä klubit olisi hoidettava. Turnauksen on oltava kattava, ei yksinomainen. ”

Tämä osallisuus voi olla aikaherkkä. Amatööripuolet alkavat nyt kirjoittaa pois turnauksen unelman, joka on liian kallista totta, kallein adrenaliinihaku USA: n jalkapallossa.Minneapoliksen pelaajat ovat kaikki ilmaisseet kiinnostuksensa antaa sille toisen mennä tänä syksynä. “Kupin taikuus on todellinen asia, jos olet pelaaja, joka yrittää huomata”, Hoedeman huomautti. Silti aika kertoo, onko taika saavutettavissa.

“Luulen, että turnauksen ajatus on todella kunnioitettava”, Schreier puolusti. ”Se antaa solmun pelaajille ja seuroille, jotka ovat käärittyjen alla ja yrittävät tehdä sen. Se voi olla todella mahtava. Jos US Soccer voi selvittää, miten se toteuttaa, mitä se yrittää saavuttaa, se voisi olla todella erikoista.