Sir Alex Ferguson on varmasti loistava valmentaja

Toisessa kaudellaan Dortmund Kagawa oli jo rautapohjainen pelaaja. Mestaruuden ensimmäinen kierros, “Borussia”, oli sitten huonompi kuin “Baijeri” ja lähes koko mestaruuden toinen vaihe menetti järjestelmän Goetzin. Niin vaikealla hetkellä Kagawa oli myös johtava. Japanilaiset ottivat hyökkäyksessä kaikki luovuuden, ja monin tavoin hän oli kiitollinen siitä, että Borussia sai toisen kerran peräkkäin Saksan mestariksi. Ja sitten tuli tiedoksi, että lapsuudesta lähtien Kagawa haaveilee Manchester Unitedille. Japanilainen ei ollut hämmentynyt Nuri Sahinin vaikeasta kohtalosta, joka ei juurtunut Madridiin “Real”, ja hän meni Englantiin.

Manchesterissa kaikki alkoivat yhdistää Kagawan Ji Sun Pakin kanssa, mutta japanilaiset eivät ole vielä lähestyneet Etelä-Korean urheilulajeja. Jos tarkastelet tilastoja ja verrataan viime kauden Dortmundin viime kauden tuloksia Manchesterissa, saat seuraavan kuvan: japanilaiset voittivat Bundesligassa, antoivat avustuksia ja osuivat tavoitteeseen noin kolme kertaa enemmän kuin Premier League. Ja kaikki sen takia, että pelaaja ei käytä varsin hyvin. Shinjilta puuttui hyökkäysvapaus Dortmundissa tekemissään toimissa. Manchesterissa hän joutuu työntämään enemmän ja enemmän – näin Ji Sung Pak pelasi; hän oli hyvä puolustustoimissa ja hyökkäsi. Kagawa on luonteeltaan enemmän keskittynyt hyökkäykseen.

Sir Alex Ferguson on varmasti loistava valmentaja, joka paljasti monien jalkapallon pelaajien kyvyt, mutta jopa suurilla on virheitä. Ei ole kyse siitä, että hän ei arvannut Kagawan ostosta. Tosiasia on, että se ei yksinkertaisesti löytänyt sitä oikein, kuten Brasilian Andersonin kanssa.

Ehkä vain ei ollut aikaa. Uudelle ohjaukselle “MJ” David Moyes Kagawa voi olla ensimmäinen askel uskottavuuden saavuttamiseksi. Joukkue luultavasti lähtee Wayne Rooneysta, ja tämä on loistava tilaisuus antaa japanilaisille itsensä ilmaista itseään yhdessä Van Persien kanssa. Jos Moyes tekee tämän ja ymmärtää teknisen pelikoneen täyden potentiaalin, vihollisen puolustaminen on vaikeuksissa. Sillä välin ottelussa “Wigan” -kilpailulla Kagawalle myönnettiin vain viisi minuuttia peliaikaa, ja Borussian pomot antavat haastatteluja siitä, että he ovat aina iloisia palauttamaan tuhlaajattarin.