Paras ”kahdeksan” Arsenalin modernin historian aikana

Cesc Fabregas
Ja tässä on luettelossamme toinen ”ampuja”. Ja usko minua, ei viimeinen. Espanjalainen Cesc Fabregas oli tyytyväinen kaikkeen Lontoossa, kunnes Barcelona ilmestyi näkyviin.
Xavi totesi, että Cescillä on ”Barca DNA”. Kun Espanja voitti maailmancupin, maalivahti Pepe Reina antoi hänelle Barcelona-paitansa ja vuonna 2011 espanjalainen jätti Arsen Wenger -joukkueen. Se osoittautui epämiellyttäväksi, ja fanit eivät ole vieläkään antaneet hänelle sellaista päätöstä.

2. Roy Keane
Roy Keane on yksi kiistanalaisimmista jalkapalloilijoista. Hän ei koskaan pelännyt puhua ja sanoi aina mitä ajatteli.
Vuonna 2005 hän ilmaisi avoimesti haluavansa pelata toisessa klubissa. Hän kritisoi myös joukkuetovereita, jotka hänen mielestään pelasivat tasonsa alapuolella. Nämä ovat vain joitain tapauksia, jotka saivat hänet riitaamaan Sir Alexin kanssa. Seurauksena valmentaja potki irlantilaisen joukkueesta. Keen allekirjoitti sopimuksen Celticin kanssa, jonka kanssa hän voitti mestaruuden ja Skotlannin Cupin, ja sitoutui sitten jalkapalloon.
Manchester United yritti saada rauhan legendaarisen pelaajan kanssa, mutta edes jäähyväiset eivät korjanneet mitään – Kean on edelleen vihainen.

1. Robin van Persie
Ärsyttävin esimerkki Arsenalin faneille. Arsene Wenger kärsi Van Persien iankaikkisista vammoista pitkään, mutta heti kun hollantilainen lopulta puhkesi ja lopetti loukkaantumisen, hän otti ja pyysi tietä ulos.
Vuoden sopimus säilyi, ja ampujat myivät maskotinsa Manchester Unitedille, jossa hän voitti Punaisten paholaisten 20. tittelin ja teki 26 maalia 30 ottelussa.
Tähän saakka monet ovat nöyrä häntä vastaan.

Kovat työntekijät “ampujat” -kausi Englannin valioliigasta.

T-paidan kahdeksas numero ei ole legendaarisin Arsenalissa, mutta monet merkittävät jalkapalloilijat käyttivät sitä edelleen. Yllättäen koko Premier League -kauden ajan vain kuudesta pelaajasta on tullut ”kahdeksan pelaajaa”, pääosin siksi, että melkein kaikki heistä olivat joukkueessa ainakin kolme vuodenaikaa.

6. Lassana Diarra
Ranskalainen keskikenttäpelaaja Diarra sai kahdeksannen numeron muutettuaan Chelseasta kesällä 2007. Myöhemmin hän pelaa monissa muissa seuroissa, jotka eivät myöskään pysy pitkään. “Gunner”, hän jäi korkeintaan kahdeksan peliä, ja muutti sitten “Portsmouth”.