Olla kapteeni joukkueelle Euroopan korkeimmasta liigasta on kunnia

Haluamme, että Aston Villa rekisteröidään pitkään Valioliigaan, johon se kuuluu, mutta syksy tulee olemaan vaikea ja arvaamaton. Joukkueessa ei ole tuhoajaa, ja äärimmäiset puolustajat eivät näytä kovin luotettavilta. Pallon pitäminen toisessa divisioonassa on paljon helpompaa kuin liigassa, jossa Manchester City ja Liverpool pelaavat. Voiko joukkue selviytyä? On vaikea sanoa, vetääkö puolustajaa vasen takaosa Matt Targett ja oikea takaosa Frederick Gilber. Jälkimmäinen teki paljon virheitä jopa Ranskassa – ilman syytä 69 peliin hän ansaitsi 21 keltaista korttia.

Muu koostumus on erinomainen. Pahimmassa tapauksessa kauden loppuun mennessä Birmingham-joukkue on liigassa neljänneksi huonoin joukkue, vaikka suunnitelmat tietysti vaikeuttavat maalien viimeistelyä. Lahjakkaat esiintyjät, älykäs valmentaja … jos emme olisi henkilöstön villistä sekoittelusta ja liian riskialtisesta hyökkäyspelissä, voisimme jopa taata villalaisille hiljaisen kauden.

Mutta olipa niin, niin on vieläkin mielenkiintoista tarkastella näitä uusia tulokkaita kuin tuttuja kasvoja ja tunnuksia. Joka tapauksessa neutraalit.
Viisi kapteenia, jotka sanoivat epäilemättä hyvästit klubilleen
Ruma jako.

Olla kapteeni joukkueelle Euroopan korkeimmasta liigasta on kunnia. Kaikki eivät voi ylpeillä sellaisesta vastuusta ja luottamuksesta, mutta tapahtuu myös niin, että miljoonien epäjumali lähtee epämiellyttävästi klubilta sanomatta hyvästit.

5. Laurent Koscielni
Heti kun Laurent Koscielnyn kanssa aloitettu saaga alkoi, oli selvää, että se ei pääty mihinkään hyvään. Arsenalissa tämä tapahtui usein.
Laurent Koscielny oli ollut klubeilla yhdeksän vuotta ja pakotti johdon lähettämään hänet Bordeauxiin. Hän ei tehnyt tätä kauneimmalla tavalla kieltäytymällä menemästä ennakkotapahtumaan Yhdysvalloissa. Hän julkaisi jo Ranskassa videon, joka loukkasi faneja edelleen.

Fernando Hierro
Fernando Hierro on kiistatta modernin Real Madridin suurin puolustaja. Sergio Ramos ei ehkä ole samaa mieltä, mutta meillä on taipumus ajatella niin.
Kyllä, Hierro ei ollut pitkään kapteeni – vain kaksi vuodenaikaa, vuodesta 2001 vuoteen 2003. Mutta täällä hän voitti Mestarien liigan ja esimerkin.
Oliko hän onnistunut ”kermainen” johtaja? Tietysti. Mutta kiistelmän jälkeen Florentino Perezin kanssa hän äkkiä jätti suosikkijoukkueensa. Hän ei voinut sopia valmentajan Vicente del Bosquen irtisanomisesta.