Noin vuosi sitten Shinji Kagawa liittyi Manchester Unitediin

Ei vielä tiedetä, pystyykö Everton pelastamaan ryhmän kaksi ehdotonta johtajaa, yksi Euroopan parhaista jäljellä olevista, Leighton Baines ja Belgian keskikenttäpelaaja Marouane Fellaini, jotka olivat keskeinen linkki Moyes-mekanismissa. Ja jos Leighton on edelleen vaikea uskoa, Fellaini voi muuttaa klubin rekisteröintiä lähitulevaisuudessa. En kuitenkaan halua tehdä mahdollisia tragedian menetyksiä – Martinezin pitäisi olla valmis tällaiseen käänteeseen, koska hän otti huomattavan vastuun taakan – tulla arvokkaaksi korvaukseksi yhdestä parhaista johtajista “toffee” -historiassa.

Roberto Martinez lupasi Evertonin Mestarien liigan, mutta vain kaikkein epätoivoisin optimisti voi uskoa neljännekseen. Itse asiassa, kuten aiempina vuosina, Goodison Parkin tiimi yrittää tarttua viidenteen paikkaan ja sijoittaa parhaimmillaan jossakin 7-8.

Noin vuosi sitten Shinji Kagawa liittyi Manchester Unitediin. Analysoimme Japanin viettämän kauden ja katsomaan hänen näkökulmaaan Manchesterissa.

Englannin ensimmäiset 12 kuukautta eivät varmasti olleet Kagawan kannalta suunnitelmien mukaan. Japanilaiset eivät voineet saavuttaa optimaalista tilaansa, ja he eivät voineet joutua nopeasti sopeutumaan Englannin Premier League -peliin. Vaikka “punaiset paholaiset” eivät voi nimetä 17 miljoonan puntaa, joka annettiin Dortmundin “Borussia”: lle, investoimalla. Vaikka tietysti Aasian markkinoilla klubi ansaitsi paljon tästä siirtymästä, japanilaiset eivät olleet kutsutut Foggy Albioniin tähän tarkoitukseen. Kun hän lähti Dortmundista, häntä pidettiin erittäin lupaavana hyökkäävänä pelaajana, jonka takana hän oli suoraan mukana kahden ja keltaisen joukkueen kahdessa liigassa.

Japanilaisesta liigasta saapui naurettavaksi 350 tuhatta euroa, ja japanilaiset aloittivat heti töitä ja alkoivat odottaa yllättäen pelaamista esikuukauden peleissä kesällä 2010. Sitten monet asiantuntijat sanoivat, että Bundesliga ei ole Japani, ja Kagawa yksinkertaisesti tapetaan kentällä, mutta Jurgen Klopp löysi jalkapallopelaajan. Shinji ei riittänyt koko ottelulle, mutta pelin tunti, jonka Kloppo antoi hänelle aluksi, jalkapalloilija toimi täysin.