Mutta vasta ensimmäisestä minuutista Seri

Kyse on Jean-Michael Seristä. Pieni Norsunluurannikko ei näyttänyt pelaajalta, joka muuttaisi kaiken kentän keskellä. Tähän ei viitannut siirtomäärä (noin: 500 tuhatta euroa) eikä entinen jalkapallokerho Pasus di Ferreira. Monet ihmiset muistavat Portugalin klubin tapaamisissaan Pietarin Zenitin kanssa, ja sitten Iberian niemimaan kaverit eivät olleet vaikuttuneita. ”No, kuka saan sieltä?” Vilkkasin pääni läpi heti vastikään tehdyn “kotkan” esityksen jälkeen.

Mutta vasta ensimmäisestä minuutista Seri herätti tarkkaa huomiota. Yhtäkkiä voimistelijoiden keskuudessa ilmestyi peli, ja siinä Jean-Michael aloitti melkein johtavan roolin. Aluksi vain daredevils pystyi vertaamaan häntä tavalla, jolla pelataan Xavin tai Iniestan kanssa, mutta näyttää siltä, ​​että aika vain vahvisti sen: Seri oli ehdolla League 1 2016/2017 -sarjan parhaan pelaajan tittelille. Nyt tiedämme, että palkinto meni Edinson Cavanille, mutta kunnioittakaamme afrikkalaisia, koska hän tuli Ranskaan kaukana Napolista.

Kuka tämä on serisi?

Nyt Serin metsästyskausi on julistettu avoimeksi. Pelit ovat loppumassa, ja keskikenttäpelaaja ajetaan ikään kuin metsään kuin peli, jota seurata “Marseille”, “Monaco”, “PSG” ja jopa “Arsenal” korkoilla “Barcelona” kanssa. ”Nizza” ei edes yritä vastustaa raskaansarjaa ja sanoo jo avoimesti, että Norsunluurannikko ei pysty lainkaan hillitsemään. Itse asiassa klubin presidentti Jean-Pierre River on erittäin häikäilemätön: viime aikoina voimistelijat ovat kuitenkin parantaneet huomattavasti materiaalista hyvinvointiaan, ja Mestarien liigan avulla heillä on myös varaa pitää johtajanaan. Mutta miksi, kun voit pelata portugalilaisessa klubissa ja hapan (tosiasiallisesti ei) kaivo edessäsi ilmoittaa, että olet valmis repimään palan sydämestäsi vähintään 25 miljoonalla eurolla?

”Nizza” on jo onnistunut saamaan maineen ponnahduslautaklubina pelaajille, joilla on hyvin erilainen kohtalo, ja juuri tämän maineen ansiosta he voivat vaatia jokaiselta, joka haluaa tällaista rahaa Serille. Loppujen lopuksi puhdas lieme on vähintään 50 kertaa suurempi kuin sen siirtoarvo vuonna 2015. Vaikka vähennäisit täältä kaikki hänen palkansa ja muiden kulujensa maksut, transaktiosta ei tule siitä ollenkaan kannattavaa. Mutta silti: onko Seri rahan arvoinen?