Hänellä ei kuitenkaan ole vakautta

Kaikesta tästä huolimatta katso, kuinka usein hän kommunikoi kumppaneiden kanssa otteluiden aikana, kertoo heille, elelee aktiivisesti. Schweinsteiger on tyyppinen jalkapalloilija, joka pyrkii hallitsemaan tilannetta, jos ei kaikilla kentän osilla, niin ainakin missä hän on. Hänellä ei kuitenkaan ole vakautta. Muista marraskuun viimeiset ottelut: ensin hänestä tuli yksi Watfordin voiton luojista. Hän pelasi pääosassa jaksossa omalla maalillaan pelin viime hetkellä, joka toi voiton Manchesteriin; sitten seurasi haalistunut kokous PSV: n kanssa; ja kolme päivää myöhemmin – uuden klubin ensimmäinen maali Leicesteriä vastaan, mikä toi punaisen tasapelin. Vaikka hiukan aikaisemmin, keskikenttäpelaaja osoittautui yhdeksi niistä, jotka sallivat “kettujen” suorittaa apuhyökkäyksen.

Saksalainen ei uskalla ottaa vastuuta, mikä käy selvästi ilmi samasta tapaamisesta Watfordin kanssa: 2 minuutissa ja 40 sekunnissa, jotka jakoivat kotimaalin ja voittoisan Unitedin, saksalainen kosketti palloa 21 kertaa – neljäsosa koko joukkueen luvusta tämä segmentti. Seurauksena hänelle, kuten jo ymmärsit, palkittiin innosta.

Kun Schweinsteiger tuli, fanit toivoivat, että hänestä tulisi jotain Roy Keeneen kaltaista, mutta olemme rehellisiä – Louis-järjestelmässä edes irlantilainen ei olisi hän itse, koska hollantilainen ei vaadi tämän tyyppisiä jalkapalloilijoita. Sen sijaan Bastian kentällä harjoittaa voimien jakamista, pelin suuntavektorien valintaa ja tempo-ohjausta. He halusivat nähdä hänet Foggy Albionilla nuoremmassa iässä, mutta hän saavutti Englantiin vasta nyt.

Kokeneen keskikenttäpelaajan, joka voitti lähes kaiken elämässään, ulkonäön olisi pitänyt laimentaa nuori joukkue kokeneella setällä, joka toisi voittajien mentaliteetin. Kyllä, ja toinen johtaja, joka kykeni silloin suoristamaan pään kasvaviin kykyihin, oli myös tarpeen.