Ellei viime kädessä kaikki tämä kokoontuisi kokonaisuutena

Mutta jokaisesta syystä voittaa itsensä rinnassa on väite, jonka jälkeen fanit haluavat häpeällisesti sotkea nurkkaan. Tiimi näyttää ei-käsikirjoituspeliä muita johtajia vastaan, 16 pistettä naapureidensa takana, ja esteettisesti se näyttää paljon vähemmän miellyttävältä kuin Tottenham Pochettino tai Klopp Liverpool.

Kriittisin “Manchester” nyt: ei ole varmuutta, että joukkue kasvaa, tehdä virheitä, mutta ottaen oppia näistä virheistä ja etenee, eikä vain kiirehtiä. Kaikki muu voidaan luokitella paikalliseksi häiriöksi: yksinkertaisesti paras puolustaja on loukkaantunut, tärkein puolustaja on väsynyt, tulokas vaatii hyökkäyksen häiriöitä.

Ellei viime kädessä kaikki tämä kokoontuisi kokonaisuutena, ja Mourinhon työ Manchesterin kanssa ei käänny Babelin torniksi, ei palautu äärettömään pirstoutumiseen. Portugalin haaste ei ole helppoa. Syynä voi olla jopa hänen syyllisyytensä, kapeasti ajattelu, negatiivisuus, ja kaikki tämä on oikea omalla tavallaan – kaikkien kuuden ensimmäisen valmentajan, José oli yllättäen lähinnä hänen ikuista vastaajaansa Wengeriin, ja molemmat muistuttivat joskus eläviä dinosauruksia.

Mourinhon täytyy olla jälleen armoton. Se muuttuu Wenger-kuvaksi: Independent, Times, FFT

Mutta on myös oikein, että Manchester on nyt, jopa monien Farnkenshteiniin muistuttavien, purges- ja tähti-rekrytoijien jälkeen, jotka koostuvat erilaisista hulluista lääkäreistä eri ihmisten ruumiista. Joku on ollut takana Fergusonin päivistä, joku on johtanut Moyesia, jotkut istuivat housunsa Van Galin siunauksella. Lopuksi kahdeksan uutta tullutta Mourinhoa, joista seitsemän on vielä joukkueessa, jos lasket lame leijonan harmaalla harjalla.