Claude Puel nimitti myös Norsunluurannikon

No, ja mitä hän voi tehdä?

Jean-Michael pelaa keskikenttäpelaajana. Ensimmäisillä kausilla Claude Puelin johdolla oli vahva vaikutelma, että hänen roolinsa rajoittui klassisen kahdeksan tehtäviin. Yhdistä linjat, toimita pallo eteenpäin, rakenna vastaava peli, kaikki. Mutta Lucien Favren tulon myötä ja 4-4-2-järjestelmästä (roma) poistumisen myötä, todellisuus on jonkin verran muuttunut.

Sillä Seri ei ole synti investoida! Pelaajaksi tulee uusi XaviPhoto: Foot, OGC Nice

Näimme, että Seri näyttää myös hyvältä ilman puhdasta hävittäjää hänen takanaan. Tällä kaudella Nizza pelasi harvoin kolme pelaajaa keskikentällä, joten Serin oli käsiteltävä tuhoa. Se osoittautui kuitenkin melko hyvin. Hänen liikkuvuutensa ansiosta ei ollut mahdollista vain torjua vastustajaa, vaan myös usein siepata palloja. Hänen valinta ei tietenkään ole luonnollisesti syntyneen opornikin tasolla, mutta hänen puolustuskykynsä ei heikennä tätä.

Claude Puel nimitti myös Norsunluurannikon vanhemman vakiosäännösten täytäntöönpanoon salliessaan joskus Hatemu Ben Arfan rikkomaan rangaistuksia. Päätös kantoi hedelmää: arkistointi nurkista ja vapaaheittoista säännöllisesti vaikeutti vastustajan elämää ja johti usein ”Nizzan” tavoitteisiin.

Mutta hänen päätaitonsa on passin pelaaminen. Kukaan ei sano olevansa saavuttanut samaa suuruutta, mutta helvetti, kuinka hän muistuttaa Javia ja Iniestaa! Pelin lukeminen ja kentän visio, kerrottuna pyydysten laadulla, tekivät Nizzasta joukkueen, joka ei koskaan sopeuta pelin tapaa vastustajaan, mutta näyttää aina jalkapallonsa. Pallohallinnasta on tullut siru “kotka”.

Lisäksi, jos Puelille oli tärkeätä saavuttaa korkeampi pallon hallussapitoprosentti, niin Favre katsoo sen olevan helpompaa: palloa ei tarvitse omistaa enemmän, mutta on tärkeää tehdä se tehokkaammin. Jos epäilet yhtäkkiä, että Seri vierittää palloa loputtomasti edestakaisin, voit katsella mitä tahansa Nizzan peliä tällä kaudella. Joukkueessa, joka osaa liikkua ja käyttää avoimia alueita oikein, tällainen pelaaja on painoarvonsa arvoinen kulta, koska hän löytää vastaanottajan (alhaalta, ylhäältä) 89,6%: n tapauksista. Tämä on hänen ohjelmiensa keskimääräinen tarkkuus Whoscored-portaalin mukaan.